Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οικονομία, αιτήματα αγροτών και ναυτεργατών συζήτησαν στο Μαξίμου

Οικονομία, αιτήματα αγροτών και ναυτεργατών συζήτησαν στο Μαξίμου

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα ήταν το κύριο πιάτο στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Επί τάπητος φαίνεται ότι τέθηκαν όμως και τα ζητήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, με τον Γ.Στουρνάρα να δηλώνει μετά τη σύσκεψη ότι για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα ήταν το κύριο πιάτο στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Επί τάπητος φαίνεται ότι τέθηκαν όμως και τα ζητήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει μετά τη σύσκεψη ότι για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα όμως πάντα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια.

«Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με τρόπο που να μην διακυβεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη. «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια» είπε.

Δικαιολογώντας δε την τετράωρη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Στουρνάρας είπε: «κάναμε μία επισκόπηση εφ’όλης της ύλης, όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Έχουμε Συμβούλιο Κορυφής μεθαύριο, έχουμε Eurogroup…»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης.

Νωρίτερα, την Παρασκευή συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνητικών εταίρων για τη φορολογία ακινήτων. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και το αφορολόγητο όριο.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υποβάλει τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αιτήματα των αγροτών. Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, παρόντος του κ. Σταϊκούρα.

Τις επόμενες ημέρες σε νέα συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024