Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έως 35 δισ. ευρώ ετησίως μπορεί να αποφέρει ο νέος φόρος Τόμπιν

Έως 35 δισ. ευρώ ετησίως μπορεί να αποφέρει ο νέος φόρος Τόμπιν

Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, που θέλουν να θέσουν σε ισχύ έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να αποφέρει 30 με 35 δισ. ευρώ ετησίως, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή την Τετάρτη. Το ποσό αυτό «είναι ο υπολογισμός» πάνω στον οποίο εργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαίωσε η πηγή. Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών έλαβε στις 22 Ιανουαρίου την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή του από 11 κράτη-μέλη.

Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, που θέλουν να θέσουν σε ισχύ έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να αποφέρει 30 με 35 δισ. ευρώ ετησίως, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας πληροφορία των Financial Times.

Η οικονομική εφημερίδα είχε πρόσβαση στο προσχέδιο της πρότασης, την οποία αναμένεται να κάνει σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η οποία αναφέρει με λεπτομέρεια τις παραμέτρους του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Το ποσό των 30 με 35 δισεκατομμυρίων ευρώ «είναι ο υπολογισμός» πάνω στον οποίο εργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαίωσε η ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση αυτή.

Μέχρι πρότινος υπολογιζόταν ότι ο φόρος αυτός θα απέφερε 57 δισεκατομμύρια ευρώ, αν συμμετείχαν στο σχέδιο αυτό και οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ.

Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών έλαβε στις 22 Ιανουαρίου την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή του από 11 κράτη-μέλη.

Αυτά είναι η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Εσθονία.

Άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, ενδέχεται να συμμετάσχουν κι αυτές στην ενισχυμένη αυτή συνεργασία. Αυτές μπορούν να το αποφασίσουν και να μετάσχουν στο σχέδιο αυτό ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας Άλγκιρντας Σέμετα αναμένεται κατ’ αρχήν να παρουσιάσει τις προτάσεις του γι’ αυτόν τον φόρο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αυτές θα συζητηθούν στη συνέχεια από τα 11 ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη, τα οποία θα πρέπει να τις εγκρίνουν ομόφωνα.

Οι άλλες 16 χώρες-μέλη της ΕΕ, αν και δεν μπορούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία, μπορούν να μετέχουν στις συζητήσεις όσον αφορά τις παραμέτρους του φόρου αυτού επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το Παρίσι, αυτό το σχέδιο φορολόγησης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην καλύτερη των περιπτώσεων «στα τέλη του 2014».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024