Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υστερήσεις στη φορολογική διοίκηση βλέπει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Υστερήσεις στη φορολογική διοίκηση βλέπει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Για υστέρηση στη φορολογική διοίκηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνάντηση με τον υπουργό συζητήθηκε η έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Για υστέρηση στη φορολογική διοίκηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

«Ένας τομέας όπου υπάρχει ενδεχομένως κάποια υστέρηση είναι αυτός της φορολογικής διοίκησης και ευελπιστούμε ότι ο νέος γενικός γραμματέας Φορολογίας ο οποίος διορίστηκε, θα αναλάβει δράση ώστε τους επόμενους μήνες και εβδομάδες να δούμε μία σημαντική πρόοδο, γιατί έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από πλευράς τεχνικής υποστήριξης και στον τομέα αυτό και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά σε σχέση με αυτές», είπε σχετικά.

Στη συνάντηση με τον υπουργό συζητήθηκε η έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

«Είναι νωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για οτιδήποτε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα σταθεί εμπόδιο, δεν θα καθυστερήσει τις διαδικασίες σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη πολιτική απόφαση. Οπότε όταν θα υπάρξει οριστική συμφωνία θα είναι πιο σύντομες οι αποφάσεις της Επιτροπής», επισήμανε.

Σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε από την πλευρά του ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους, Χαν, Αλμούνια και Ολ.Μπαρνιέ, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα, ούτως ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες από την Επιτροπή.

Απώτερος στόχος του υπουργείου, το οποίο θα έχει επαφές και με τα εμπλεκόμενα 43 πιστωτικά ιδρύματα, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με το οποίο «οι μπουλντόζες στα έργα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο».

Εκτός από την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ράιχενμπαχ συζήτησαν την προώθηση ενός σχεδίου ανάπτυξης που συνδέεται με την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Ελλάδα, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης να δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να υπάρξει ένα μοντέλο ανάπτυξης παρόμοιο με τη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ επί εποχής Ντελόρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024