Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Κρίσιμο για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το α΄ εξάμηνο, καθώς πρέπει να προχωρήσουν 11 έργα, ενώ ειδικά μέσα στο α΄ τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.

Κρίσιμο για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το α΄ εξάμηνο, καθώς πρέπει να προχωρήσουν 11 έργα, ενώ ειδικά μέσα στο α΄ τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, βάσει τιμήματος και ανταγωνισμού.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνεργασία που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος.

Τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας θα ιδιωτικοποιηθούν κατά μόνας, ενώ θα υπάρξει ομαδοποίηση για τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Για τον ΟΛΠ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Cosco, αλλά εκφράζεται προβληματισμός για το εάν θα είναι ένας ο μεγάλος «παίκτης» ή θα παρουσιαστούν και άλλοι ανταγωνιστές.

Σημειώνεται τέλος, ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για την ΕΥΑΘ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024