Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Από εβδομάδα οι ανακοινώσεις για διάσπαση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) έληξε την Παρασκευή χωρίς να κατατεθεί καμία πρόταση, από τις τέσσερις τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές (Εθνική, Αlpha Bank, Eurobank και Attica Bank). Το μοντέλο για το μέλλον του ΤΤ προβλέπει πλέον την διάσπασή του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ωστόσο οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου η τρόικα να εγκρίνει το επιχειρησιακό σχέδιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) έληξε την Παρασκευή χωρίς να κατατεθεί καμία πρόταση, από τις τέσσερις τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές (Εθνική, Αlpha Bank, Eurobank και Attica Bank).

Το μοντέλο για το μέλλον του ΤΤ προβλέπει πλέον την διάσπασή του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ωστόσο οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισαν τη διάσπαση του Ταμιευτηρίου και την αυτόνομη πορεία της νέας «καλής» τράπεζας.

Εντούτοις, τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με την τρόικα, δεν επέτρεψαν να ανακοινωθεί εντός της ημέρας η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.

Πληροφορίες από το ΤΧΣ αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο θα προσδιορισθούν σημαντικά θέματα του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει η νέα διοίκηση της τράπεζας, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Σιγανό.

Θα πρόκειται για ένα βιώσιμο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο τη Δευτέρα, ώστε το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να λάβει την έγκριση της τρόικας.

Εργαζόμενοι: Προσχεδιασμένο έγκλημα

«Το προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτελείται κατά γράμμα, με τη βούλα της τρικομματικής κυβέρνησης» αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ σε ανακοίνωσή τους.

«Όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε ‘καλή’ και ‘κακή’ τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ -σαν να λέμε της τρόικας- έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιο ‘μεγάλο παίκτη’» προσθέτουν.

«Ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους. Δηλαδή, η κυβέρνηση επιφυλάσσει για την ιστορική τράπεζα των 113 χρόνων ζωής, τύχη ανάλογη με της Proton Bbank, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη και για τους εργαζομένους της ακόμη χειρότερη» επισημαίνεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τελειώνουν την Τράπεζα της Λαϊκής Αποταμίευσης, εξυπηρετώντας τα σχέδια του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και των ξένων δανειστών. Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Πού πήγαν άραγε οι τελευταίες βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι ‘το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος’;» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024