Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την αυτοαπασχόληση προτιμά το 50% των Ελλήνων

Την αυτοαπασχόληση προτιμά το 50% των Ελλήνων

Οι Έλληνες προτιμούν την αυτοαπασχόληση, επειδή τους εξασφαλίζει ανεξαρτησία κινήσεων και καλύτερο εισόδημα, σύμφωνα με την επιχειρηματική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Συγκεκριμένα το 50% των Ελλήνων δηλώνει προτίμηση σε αυτό το είδος απασχόλησης, ενώ ακολουθούν οι Λιθουανοί.

Οι Έλληνες προτιμούν την αυτοαπασχόληση, επειδή τους εξασφαλίζει ανεξαρτησία κινήσεων και καλύτερο εισόδημα, σύμφωνα με την επιχειρηματική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σε συνεργασία με την ICAP.

Συγκεκριμένα το 50% των Ελλήνων δηλώνει προτίμηση σε αυτό το είδος απασχόλησης, ενώ ακολουθούν οι Λιθουανοί. Επίσης, το 43% των Ελλήνων δηλώνει ότι προτιμά να είναι υπάλληλοι.

Οι Έλληνες επιλέγουν την αυτοαπασχόληση, διότι θεωρούν ότι αυτή προσφέρει ανεξαρτησία και αυτοεπιβεβαίωση (66%), ελευθερία στην επιλογή χώρου και χρόνου εργασίας (23%), καλύτερες εισοδηματικές προοπτικές (26%), ευνοϊκό οικονομικό κλίμα (7%), αξιοποίηση μιας επιχειρηματικής ευκαιρίας (5%), αποφυγή της αβεβαιότητας, που ενέχεται στην υπαλληλία (3%) κ.α.

«Αρκετά» ή «πολύ πιθανό» να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι απαντούν οι Έλληνες κατά 30%. Κατά 68% θεωρούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο «καθόλου» ή «πολύ δύσκολο».

Οι Έλληνες θα ήθελαν «πολύ» ή «αρκετά» να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους κατά 50%, ενώ στον αντίποδα στέκεται το 49%.

Μικρή εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα στη διάρκεια της σχολικής ή της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης δηλώνει το 17% των Ελλήνων, ενώ το 83% δηλώνει πως στη διάρκεια της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν ανέπτυξαν καμιά τέτοια δραστηριότητα.

Ποσοστό 32% του δείγματος, εξάλλου, δήλωσαν πως έχουν εμπλακεί με την επιχειρηματική δράση στο παρόν ή το παρελθόν, ενώ 68% απάντησαν αρνητικά.

Η επιχειρηματικότητα για τους Έλληνες εκλαμβάνεται ότι συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης (87%), στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών (75%), στην αξιοποίηση της δουλειάς των άλλων (69%), ενώ τέλος 67% πιστεύουν πως οι επιχειρηματίες «φροντίζουν για την τσέπη τους».

Στο ερώτημα «ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας» αν ξεκινούσατε σήμερα μια δουλειά, κατά 52% οι Έλληνες κατηγορηματικά δηλώνουν «η πτώχευση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024