Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έτος νοικοκυρέματος» χαρακτηρίζει το 2013 ο υπουργός Εργασίας

«Έτος νοικοκυρέματος» χαρακτηρίζει το 2013 ο υπουργός Εργασίας

Έτος νοικοκυρέματος χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι προτεραιότητες είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι είναι διασφαλισμένο το ασφαλιστικό σύστημα και ο κατώτατος μισθός και ότι δεν θα γίνουν άλλες προσαρμογές στις συντάξεις.

Έτος νοικοκυρέματος χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι προτεραιότητες είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας.

Μιλώντας το Σάββατο στη ΝΕΤ ο κ.Βρούτσης προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους έως 29 ετών. Η δράση αυτή, όπως διευκρίνισε, θα αφορά μεταξύ άλλων άξονες, όπως ο τουριστικός και ο επιχειρηματικός.

Ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι διασφαλισμένο το ασφαλιστικό σύστημα και ο κατώτατος μισθός, και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν άλλες προσαρμογές στις συντάξεις.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας υπό τον Γ.Βρούτση, ο υπουργός έδωσε εντολή να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το θέμα που έχει προκύψει με τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις χωρίς επαρκή στοιχεία.

Όπως σημείωσε, για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 360 ευρώ, ενώ σημασία θα παίξει και ο χρόνος ασφάλισης στον φορέα.

Αναφορικά με το κυνήγι της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι σε αυτό θα συμμετέχει και η οικονομική αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024