Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει καμιά αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας λέει το ΥΠΕΚΑ

Δεν υπάρχει καμιά αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας λέει το ΥΠΕΚΑ

Δεν υπάρχει καμιά έμμεση ή άμεση αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ. Οι χρεώσεις, εξηγεί, που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου για τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, είναι αυτές που ισχύουν ήδη από τον Απρίλιο. Η μόνη διαφοροποίηση, τονίζει, αφορά την απαλλαγή αναδρομικά από τις 9/4 πολύτεκνων και δικαιούχων ΚΟΤ από τις εν λόγω χρεώσεις ΥΚΩ. Εν αναμονή πάντως των αποφάσεων για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, φαίνεται να δρομολογούνται αυξήσεις 10-11%, ενώ αναμένεται και η απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση του τέλους υπέρ τρίτων που επίσης «φουσκώνει» τον λογαριασμό.

Δεν υπάρχει καμιά έμμεση ή άμεση αύξηση στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ, απαντώντας σε δημοσιεύματα.

Όπως εξηγεί, οι χρεώσεις που αναφέρονται σε πίνακα στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε και αφορά τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, είναι αυτές που ήδη ισχύουν από τις 9 Απριλίου 2012.

Η μόνη διαφοροποίηση, τονίζει, αφορά την απαλλαγή και μάλιστα αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 των πολύτεκνων και των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) από τις εν λόγω χρεώσεις ΥΚΩ, που ήδη ισχύουν.

Ειδικότερα με ειδική διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις» απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι Πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Εν αναμονή πάντως των τελικών αποφάσεων για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, φαίνεται να δρομολογούνται αυξήσεις 10-11%, ενώ αναμένεται και η απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση του τέλους υπέρ τρίτων που επίσης «φουσκώνει» τον λογαριασμό.

Στο 10-11% η αύξηση στα τιμολόγια για νοικοκυριά

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο τις τελικές αποφάσεις του για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10-11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος για τις τιμές του ρεύματος.

Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ, το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024