Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράταση μίας εβδομάδας αναμένεται να δοθεί για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μίας εβδομάδας αναμένεται να δοθεί για τα τέλη κυκλοφορίας

Σε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013, που λήγει κανονικά σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών το υπουργείο Οικονομικών. Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, η πληρωμή των τελών αναμένεται να παραταθεί για «τη Δευτέρα ή την Τρίτη». Εντούτοις, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013, που λήγει κανονικά σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, η πληρωμή των τελών αναμένεται να παραταθεί για περίπου μία εβδομάδα, δηλαδή «τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Εντούτοις, όπως ξεκαθάρισε o κ. Θεοχάρης, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς αν ένα όχημα «κυκλοφορήσει έστω και μία ημέρα στο νέο έτος, πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας».

Μέχρι την Πέμπτη 860.000 πολίτες είχαν προσέλθει για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Την Παρασκευή, ο αριθμός εκτιμάται ότι ανήλθε «κοντά στο εκατομμύριο».

Τα έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 950 εκατ. ευρώ. Ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 1,25 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η πάγια προθεσμία ημερομηνίας καταβολής των τελών, ώστε αντί να είναι στο τέλος κάθε έτους, να μετατεθεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.

* Υπενθυμίζεται ότι οι εφορίες είναι σήμερα ανοιχτές έως τις 12:30 μ.μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024