Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Στο δόκανο της εφορίας 25.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό

Μπαράζ ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υπόσχεται για το 2013 το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τονίζει ότι η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί με τις αποδείξεις, αλλά με τις διασταυρώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη, έχουν εντοπιστεί 25.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει και η λίστα Λαγκάρντ, με τις 2.062 εγγραφές.

Μπαράζ ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υπόσχεται για το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, με δηλώσεις του στο Mega, υπογράμμισε ότι η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί ούτε με τις αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης, ούτε με τις αποδείξεις, αλλά με τις διασταυρώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό γίνονται «φύλλο και φτερό» από το ΣΔΟΕ.

Από τη λίστα με τους 54.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού, έχουν εντοπιστεί 25.000 που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν βγάλει από τη χώρα από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Ήδη, στους 24.000 έχουν σταλεί σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία, με τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Εφόσον, δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, οι φορολογούμενοι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, ενώ θα πληρώσουν και τον αναλογούντα φόρο.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει η λίστα Λαγκάρντ, με τις 2.062 εγγραφές. Πρόκειται για Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα και θα ελεγχθούν για τα ποσά που εμφανίζονται στην κίνηση των λογαριασμών τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας έχει προαναγγείλει αυστηροποίηση των ποινών για φοροφυγάδες, κάτι που θα προωθηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, ο Γ.Στουρνάρας έστειλε τελεσίγραφο σε όλους όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω και να μην περιμένουν «αμνήστευση» των πράξεων τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024