Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Πέμπτη η εισήγηση της ΡΑΕ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια  της ΔΕΗ

Την Πέμπτη η εισήγηση της ΡΑΕ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την εκτίμησή του ότι οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι οποίες θα ληφθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα είναι σαφώς μικρότερες από το 48%, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός. Την Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της και να εισηγηθεί προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις αυξήσεις.

Την εκτίμησή του ότι οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι οποίες θα ληφθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα είναι σαφώς μικρότερες από το 48%, διατύπωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο πρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Την Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της και να εισηγηθεί προς το υπουργείο για τις αυξήσεις. Η εκτίμηση του κ. Ζερβού είναι ότι η εισήγηση της ΡΑΕ θα είναι για μικρότερες αυξήσεις και το ίδιο αφορά και στο υπουργείο, το οποίο δεν δεσμεύεται από τις εισηγήσεις. «Η τελική απόφαση είναι του υπουργείου για το ποια θα είναι τα τιμολόγια» τόνισε.

Αναφερόμενος στα ποσοστά ύψους σχεδόν 49% για τα οποία ο ίδιος έκανε λόγο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, , είπε ότι η ΔΕΗ δε δικαιούται να κάνει προτάσεις για αυξήσεις και ότι υποχρέωση της επιχείρησης είναι να καταθέσει τα κοστολογικά της στοιχεία.

«Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να κάνει πρόταση αυτή τη στιγμή. Αυτό που είχε την υποχρέωση να κάνει -και έκανε- είναι ότι κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα κοστολογικά της στοιχεία. Από αυτά τα κοστολογικά στοιχεία προκύπτει μία αύξηση κόστους η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι της ΔΕΗ για το ποιες θα πρέπει να είναι οι αυξήσεις» είπε ο κ. Ζερβός.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκτίμησε την αύξηση κόστους στο 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας όμως ότι αυτή δεν προέρχεται από λειτουργικά κόστη (ο ίδιος έκανε λόγο για 40% μείωση του μισθολογικού κόστους), αλλά άλλου είδους παράγοντες. «Αν ήτανε μόνο τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΗ, θα είχαμε μείωση αυτή τη στιγμή των τιμολογίων. Έχουν εκτιναχθεί άλλου είδους κόστη που αφορούν και τη λειτουργία της αγοράς» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024