Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βιώσιμο με πολιτικά κριτήρια το ελληνικό χρέος για το ΔΝΤ

Βιώσιμο με πολιτικά κριτήρια το ελληνικό χρέος για το ΔΝΤ

Βιώσιμο με πολιτικά κριτήρια και όχι οικονομικά θεωρεί το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ, καθώς στέκεται στις διαβεβαιώσεις της Ευρωζώνης ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε το ελληνικό χρέος να είναι στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ερωτηθείς για τις εκθέσεις που δείχνουν ότι ακόμη και μετά την επαναγορά χρέους το χρέος θα είναι στο 128% του ΑΕΠ το 2020, δήλωσε πως το ΔΝΤ συμμερίζεται τη δέσμευση του Εurogroup ότι το χρέος θα είναι στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Βιώσιμο με πολιτικά κριτήρια και όχι οικονομικά θεωρεί το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ, καθώς στέκεται στις διαβεβαιώσεις της Ευρωζώνης ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε το ελληνικό χρέος να είναι στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ερωτηθείς για τις εκθέσεις που δείχνουν ότι ακόμη και μετά την επαναγορά χρέους το χρέος θα είναι στο 128% του ΑΕΠ το 2020, δήλωσε πως το ΔΝΤ συμμερίζεται τη δέσμευση του Εurogroup ότι το χρέος θα είναι στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Όπως είπε, το Eurogroup επαναβεβαίωσε ότι η διαδικασία επαναγοράς, μαζί με τις παρεμβάσεις που συμφώνησε στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμη τροχιά και συγκεκριμένα στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

«Στη δήλωση του Eurogroup σημειώνεται πως η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης αν χρειαστεί είναι έτοιμοι να λάβουν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε ο Ράις.

Τόνισε δε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και εξέφρασε την πρόθεσή της να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος στήριξης τον Ιανουάριο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντ.Σαμαρά ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα και την Ευρώπη ο κ. Ράις είπε πως η απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα σε αυτό που Ελλάδα και τρόικα προσπαθούν να κάνουν δηλαδή να επαναφέρουν τη χώρα στο μονοπάτι της βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Σε ερωτήσεις για το πότε θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιου του ΔΝΤ για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ο Ράις είπε πως αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο-χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία- και ότι πρέπει πρώτα να προετοιμασθούν τα τεχνικά κείμενα για την πρώτη αξιολόγηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024