Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τη μερική διαγραφή του χρέους της Ελλάδας συμφωνεί ο Λ.Κοέν της ΕΚΤ

Με τη μερική διαγραφή του χρέους της Ελλάδας συμφωνεί ο Λ.Κοέν της ΕΚΤ

Για να επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας θα χρειαστεί μάλλον μια διαγραφή μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λ.Κοέν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κοέν σε ομιλία του φάνηκε να συμμερίζεται την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Για να επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας θα χρειαστεί μάλλον μια διαγραφή μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λ.Κοέν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Το συνολικό χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν στο 190% του ΑΕΠ του χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, στο επίπεδο δηλαδή που το ΔΝΤ θεωρεί ως το μέγιστο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Η Γερμανία έχει επανειλημμένως απορρίψει την ιδέα κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν, ισχυριζόμενη πως αυτό θα ήταν παράνομο.

Ο Κοέν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την Ισπανία, δηλώνοντας πως η χώρα «χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει την έκτακτη βοήθεια», ενώ πρόσθεσε πως αν υπάρξουν και πάλι διαταραχές στις αγορές, τότε δεν είναι ξεκάθαρο τι άλλα «όπλα» θα είχε στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024