Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση ως το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση ως το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου

Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο έως τις 12 Νοεμβρίου θα επιδοθεί η κυβέρνηση. Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μιλώντας στο in.gr ξεκαθάρισε πως τόσο οι εκκρεμότητες στα εργασιακά όσο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν έως τις 29 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το άτυπο Eurogroup. Εν συνεχεία μέχρι τη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή όλες οι υποχρεώσεις που έχει επισημάνει η τρόικα.

Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο έως τις 12 Νοεμβρίου θα επιδοθεί η κυβέρνηση.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης μιλώντας στο in.gr ξεκαθάρισε πως τόσο οι εκκρεμότητες στα εργασιακά όσο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά έχουν επισημανθεί από τους δανειστές, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν έως τις 29 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το άτυπο Eurogroup.

Εν συνεχεία μέχρι και τη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός 2013, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -20916, τα μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού 2012, το φορολογικό νομοσχέδιο, οι κανονιστικές και διοικητικές πράξεις που σχετίζονται με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις και το άνοιγμα επαγγελμάτων και υπηρεσιών, αλλά και όλες οι «ατελείς» υποχρεώσεις που έχει επισημάνει η τρόικα.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει πως η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ, για τη διετή επιμήκυνση του Μνημονίου παραμένει ανοικτό θέμα, από το οποίο θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και κυρίως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο υπόλοιπο του προγράμματος.

Η δυσκολία εξεύρεσης λύσης για τη χρηματοδότηση του προγράμματος είναι μεγάλη και το θέμα θα εξετασθεί -εκ νέου- σε συνεδρίαση του Eurogroup Working Group τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, η ελληνική πλευρά αποτιμά αρνητικά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σχετίζονται με την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM καθώς αυτή η χρονοτριβή αφαιρεί τη δυνατότητα άμεσης ελάφρυνσης του χρέους (από τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών), αφετέρου διαφοροποιεί βραχυπρόθεσμα το μείγμα χρηματοδότησης της Ισπανίας και περιορίζει τις δυνητικές πηγές χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024