Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο μέτρων, τις προαπαιτούμενες δράσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα θέματα της επιμήκυνσης και της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρχει συνολική συμφωνία σε όλα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής. Είναι πολλά τα θέματα».

Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο μέτρων, τις προαπαιτούμενες δράσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα θέματα της επιμήκυνσης και της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχαν το βράδυ της Δευτέρας νέα, δίωρη, συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς να αλλάξει άρδην η κατάσταση, με όλα τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά αλλά τις διαφορές να μειώνονται.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας τόνισε χαρακτηριστικά τα έξης: «Δεν θα υπάρχει συνολική συμφωνία σε όλα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής. Είναι πολλά τα θέματα».

«Δουλεύουμε πάρα πολύ για να κλείσουμε τα κενά, με χρονοδιάγραμμα να πάρουμε τη δόση στα μέσα Νοεμβρίου. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν όταν το Eurogroup δώσει το ‘ΟΚ’. Υπάρχουν δύο δυνατότητες: Είτε η συμφωνία να γίνει σε έκτακτο Eurogroup τέλος Οκτωβρίου, είτε στο Eurogroup του Νοεμβρίου» συμπλήρωσε το ίδιο στέλεχος.

Πριν από τη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας είχε προηγηθεί συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος παρουσίασε εξοικονομήσεις στον τομέα της Υγείας που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΑντώνη Μανιτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επιμένει να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βήματα: Πόσα να κάνετε για καλύτερη υγεία, αδυνάτισμα, ευεξία

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αυξήστε τα βήματα που κάνετε καθημερινά… Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024