Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, λέει ο Σόιμπλε

Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, λέει ο Σόιμπλε

Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πλην της Ελλάδας, είπε ο Β.Σόιμπλε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Βερολίνου, την στιγμή που η τρόικα τρενάρει τις διαπραγματεύσεις και ο Α.Σαμαράς ζητά από τους εταίρους πολιτική απόφαση για να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση. Καμπανάκι χτυπά στην Ελλάδα και η επισήμανσή του ότι «περισσότερος χρόνος» για προσαρμογή θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πλην της Ελλάδας, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Βερολίνου, την στιγμή που η τρόικα τρενάρει τις διαπραγματεύσεις και ο Α.Σαμαράς ζητά από τους εταίρους πολιτική απόφαση για να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση.

Καμπανάκι στην Ελλάδα χτυπά και η επισήμανσή του ότι «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Όλες οι χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση … έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία και Ισπανία ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι: «αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».

Πρόσθεσε δε ότι στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα τους δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024