Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η κυβέρνηση παρουσιάζει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2013

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 παρουσιάζει η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται περαιτέρω περικοπές δαπανών, κυρίως από τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο προϋπολογισμού θα προβλέπει πως οι δαπάνες θα διαμορφωθούν το 2013 κοντά στα 62,5 δισ. ευρώ, έναντι 70 δισ. ευρώ το 2012. Τα έσοδα θα τοποθετούνται κοντά στα 56,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στα εφετινά επίπεδα. Η ύφεση θα εκτιμάται στο 3,5% του ΑΕΠ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα παραδοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στο προεδρείο της Βουλής νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 παρουσιάζει η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται περαιτέρω περικοπές δαπανών, κυρίως από τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα παραδοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στο προεδρείο της Βουλής νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του 2013 θα περιλαμβάνει νέες περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα του δημοσίου στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού αναμένεται να προβλέπει πως οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν το 2013 κοντά στα 62,5 δισ. ευρώ, έναντι 70 δισ. ευρώ το 2012.

Τα έσοδα θα τοποθετούνται κοντά στα 56,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στα εφετινά επίπεδα.

Το προσχέδιο συντάσσεται βάσει του μακροοικονομικού σεναρίου που έχει ήδη παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα και το οποίο προβλέπει ύφεση 3,5% του ΑΕΠ το 2013.

«Θα είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός, που θα προβλέπει ύφεση για έκτη χρονιά και θα πρέπει την ίδια στιγμή με περιορισμένα μέσα να προσπαθήσουμε να τονώσουμε την ανάπτυξη», είπε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θα επικεντρώνεται σε περαιτέρω περικοπές, ενσωματώνοντας τα μέτρα που συμφώνησαν πρόσφατα οι πολιτικοί αρχηγοί» πρόσθεσε.

Ενώ προσπαθεί να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 7,3% του ΑΕΠ φέτος από 9,1% το 2011, η χώρα είναι πιθανόν να μην πετύχει το στόχο ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 7%, σχολιάζει το Reuters.

Η Κομισιόν είχε προβλέψει ύφεση 4,7% για το 2012, ωστόσο τα μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα.

Ως αποτέλεσμα, το φετινό πρωτογενές έλλειμμα -που εξαιρεί το κόστος εξυπηρέτησης χρέους- θα ξεπεράσει και αυτό το στόχο του 1% του ΑΕΠ.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει το πρωτογενές έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024