Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συμφωνία με την τρόικα ακόμη και εντός της ημέρας ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών

Πρόοδος σημειώθηκε στις διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, κατά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης. «Το πακέτο θα κλείσει 100% τώρα» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα ακόμη και σήμερα, Παρασκευή. Η νέα συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών έχει προγραμματισθεί για τις 16:00. Σχολιάστε...

Πρόοδος σημειώθηκε στις διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, κατά την τετράωρη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης. «Το πακέτο θα κλείσει 100% τώρα» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα ακόμη και σήμερα, Παρασκευή. Η νέα συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών έχει προγραμματισθεί για τις 16:00.

Οι επικεφαλής της τρόικας, ούτως ή άλλως, είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν Κυριακή ή Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου για τη σύνταξη της τελικής έκθεσης αξιολόγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα φθάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Επιπλέον έχουν ήδη συμφωνηθεί διαρθρωτικά μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ και υπολοίπονται 2 – 2,5 δισ. ευρώ.

«Δεν υπογράφω, θα φύγω»

Αν και το κλίμα κατά τη συνάντηση με την τρόικα ήταν καλύτερο από αυτό της Τετάρτης, όταν ο Πολ Τομσεν άσκησε ασφυκτικές πιέσεις για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τα αιτήματα αυτά διατυπώθηκαν εκ νέου και την Πέμπτη. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται -σύμφφνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών- να είπε: «Δεν υπογράφω, θα φύγω».

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «υπήρξε κάποια πρόοδος· βέβαια παραμένει ένα κενό ακόμα. Αλλά υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες για το πως μπορεί να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να πούμε τι, γιατί δεν έχουμε συμφωνήσει με τις προϊστάμενες αρχές [πολιτικοί αρχηγοί και ΕΕ, ΔΝΤ]».

Και νέα χαράτσια;

Πάντως, την Πέμπτη, το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες ότι προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ θα επιβληθούν νέα χαράτσια σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων.

Η πρόταση που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς αφορούσε την επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024