Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα 2 - 2,5 δισ. ευρώ η «τρύπα» του πακέτου των μέτρων

Στα 2 – 2,5 δισ. ευρώ η «τρύπα» του πακέτου των μέτρων

Τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων 11,9 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όπως είπε, οι συζητήσεις θα χρειαστούν μερικές ημέρες ακόμη και επιβεβαίωσε ότι η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ. Νέα συνάντηση θα έχει ο Γ.Στουρνάρας με την τρόικα το απόγευμα (18:00), μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων 11,9 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, οι συζητήσεις θα χρειαστούν μερικές ημέρες ακόμη και επιβεβαίωσε ότι η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών το απόγευμα (18:00), μετά το πέρας της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα συμμετέχει.

Ο Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών κατ’ ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 – 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

Κόντρα Στουρνάρα – Τόμσεν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην βραδινή σύσκεψη της Τετάρτης μεταξύ τρόικας και υπουργού Οικονομικών σημειώθηκε ένταση.

Στις ενστάσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν σχετικά με το δημοσιονομικό όφελος από τις μεταρρυθμίσεις, όπως στο δημόσιο τομέα, και άλλα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, ο Γ.Στουρνάρας απάντησε: «Δεν έχω άλλα».

Ο Πολ Τόμσεν εμφανίστηκε εκνευρισμένος και προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης, παρενέβησαν οι Μορς και Μαζούχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024