Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Βουτιά 18% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ μετά τη συμφωνία για τη φορολόγηση των μικτών κερδών

Απώλειες άνω του 18% σημείωσει την Τετάρτη η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν ότι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα του Οργανισμού έως τα τέλη περίπου του 2020 θα είναι 30% επί του μικτού κέρδους. Η συμφωνία πλήττει μεν τα κέρδη του Οργανισμού, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το φορολογικό πλαίσιο για την εταιρεία, κρίσιμη παράμετρος για να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 29% των μετοχών.

Με πτώση άνω του 18% έκλεισε την Τετάρτη η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν ότι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα του Οργανισμού έως τα τέλη περίπου του 2020 θα είναι 30% επί του μικτού κέρδους.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 18,37% στα 4,31 ευρώ. Στη συνεδρίαση άλλαξαν χέρια περίπου 8,2 εκατομμύρια μετοχές και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37,3 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν τα 4,27 ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα η μετοχή σημειώνει απώλειες άνω του 12%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στο 1,374 δισ. ευρώ, πέμπτη μεγαλύτερη στην αγορά μετά την 3Ε, τα ΕΛΠΕ, την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΤΕ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η συμφωνία με την ΕΕ πλήττει μεν τα κέρδη του Οργανισμού, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το φορολογικό πλαίσιο για την εταιρεία, κρίσιμη παράμετρος για να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 29% των μετοχών.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και ένα από τα βασικά θέμα της ατζέντας ήταν η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024