Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα θα συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα θα συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων

Σύσκεψη με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και συντήρηση των υποβρυχίων, όπως επίσης η οικονομική κατάσταση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζομένων σε αυτά.

Σύσκεψη με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη από κυβερνητικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Ακόμα, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Εργασίας, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Ναυτικού Κοσμάς Χρηστίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.ιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ» Βασίλης Καρακίτσος.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και συντήρηση των υποβρυχίων, όπως επίσης η οικονομική κατάσταση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζομένων σε αυτά.

Αποφασίσθηκε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων, τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για την άμεση και συντήρηση των υποβρυχίων.

Στη σύσκεψη, τέλος, εξετάστηκαν οι τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προτάθηκαν σχετικές λύσεις.

ΓΣΕΕ: Δημιουργία ενιαίου φορέα

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, πέραν της ανάγκης εξεύρεσης άμεσων λύσεων για να μην καταρρεύσουν τα δύο οργανωμένα Ναυπηγεία της χώρας, έθεσε το ζήτημα της Εθνικής Πολιτικής για τη Ναυπηγική Βιομηχανία με τη δημιουργία ενιαίου φορέα (Σκαραμαγκάς – Ελευσίνα – Νεώριο) προκειμένου να αξιοποιηθεί παραγωγικά το σύνολο του δυναμικού τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται ότι την Τρίτη 7 Αυγούστου, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συζητηθεί σε όλη του την έκταση το θέμα της ναυπηγικής βιομηχανίας ώστε να δοθούν οδηγίες στους συναρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού ζητήματος.

Η ΓΣΕΕ και τα σωματεία των εργαζομένων με την ενεργή συμμετοχή και παρέμβασή τους θα επιδιώξουν τις βέλτιστες λύσεις για τον παραγωγικό και νευραλγικό αυτό τομέα της οικονομίας της χώρας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024