Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Eυρωζώνη χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση για να επιβιώσει, λέει ο Όλι Ρεν

Η Eυρωζώνη χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση για να επιβιώσει, λέει ο Όλι Ρεν

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης για να επιβιώσει και να ευημερήσει, τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν. Αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση κοινών ευρωομολόγων, θα ήταν μια «ψευδής συζήτηση», είπε.

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για να επιβιώσει και να ευημερήσει, τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

«Χρειαζόμαστε μια αυθεντική κουλτούρα σταθερότητας και μια πολύ αναβαθμισμένη ικανότητα περιορισμού της διάχυσης» της κρίσης, δήλωσε στη διάρκεια μιας διάσκεψης ο κ. Ρεν.

«Έτσι είναι, τουλάχιστον αν θέλουμε να αποφύγουμε μια διάλυση της Ευρωζώνης και να κάνουμε αντιθέτως το ευρώ να επιτύχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν προειδοποίησε όμως ότι, αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση κοινών ομολόγων όλης της Ευρωζώνης, των ευρωομολόγων, θα ήταν μια «ψευδής συζήτηση».

Κάλεσε τις χώρες να ευθυγραμμίσουν πρώτα περισσότερο τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και να κινηθούν προς μια χρηματοπιστωτική ένωση.

«Δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας εστιάζοντας σε μια κοινή έκδοση δημοσίου χρέους χωρίς ταυτόχρονη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα ούτε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα σταθερότητας στην Ευρωζώνη χωρίς να μοιραστούμε σημαντικά το βάρος της προσαρμογής», υποστήριξε.

«Η επιβολή των στόχων αυτών δια της βίας είναι πράγματι μια ψευδής συζήτηση», δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024