Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό του συλλόγου ασφαλισμένων του ομίλου Ασπίς ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό του συλλόγου ασφαλισμένων του ομίλου Ασπίς ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Σύλλογο Ασφαλισμένων του ομίλου ΑΣΠΙΣ συναντήθηκε την Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να εξετασθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας λήξης της περιόδου εξεύρεσης αναδόχων για τα συμβόλαια και πέραν της 31/5/2012, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα αναστολής της περιόδου εκκαθάρισης που ξεκινά από 1/6/2012 με παράλληλη ουσιαστική προσπάθεια για την επιτυχία της διαδικασίας αναδοχής.

Με τον Σύλλογο Ασφαλισμένων του ομίλου ΑΣΠΙΣ συναντήθηκε την Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής και αντιμετωπίζει πάντα με ουσιαστικό ενδιαφέρον τα αγωνιώδη προβλήματα των χιλιάδων ασφαλισμένων του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Στα πλαίσια αυτά οι εκπρόσωποι του συλλόγου ασφαλισμένων συμφώνησαν με προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι οποίες, μεταξύ άλλων και με βάση τη γενική κατεύθυνση για την ικανοποίηση των ασφαλισμένων, περιλαμβάνουν και τις παρακάτω ενέργειες:»

1) Να εξετασθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας λήξης της περιόδου εξεύρεσης αναδόχων για τα συμβόλαια και πέραν της 31/5/2012.

2) Σε αντίθετη περίπτωση αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα αναστολής της περιόδου εκκαθάρισης που ξεκινά από 1/6/2012 με παράλληλη ουσιαστική προσπάθεια για την επιτυχία της διαδικασίας αναδοχής.

3) Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό ή αποτύχει η διαδικασία αναδοχής να ληφθούν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες εκκαθάρισης προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα (και όχι μετά από πολυετείς διαδικασίες) να ικανοποιηθούν οι ασφαλισμένοι.

Ενδεικτικά αναφέρονται μέτρα που πρέπει να αποβλέπουν στην ακύρωση των άσκοπων καθυστερήσεων, λόγω επανάληψης ελέγχων και συλλογής στοιχείων από τον εκκαθαριστή, όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τα στοιχεία και οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους επόπτες εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου Ζωής.

Επίσης, μέτρα που θα προβλέπουν την ταχύτατη διεξαγωγή των δικαστικών διαδικασιών που επιλύουν διαφορές ασφαλισμένων-εκκαθάρισης κ.λπ.

4) Να γίνουν οι ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις από την πολιτεία για την εξασφάλιση της δανειοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής προκειμένου να έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Ταυτόχρονα να διερευνηθούν και εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησής του (π.χ. μέσω του Συνεγγυητικού ταμείου των τραπεζών κ.λπ.).

5) Να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να γίνουν με ευθύνη του Δημοσίου οι απαραίτητοι σχεδιασμοί, προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα και αποδοτικότερα η περιουσία των υπό εκκαθάριση εταιριών, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση από την εκμετάλλευσή τους και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την τμηματική ικανοποίηση των υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους.

6) Να γίνουν, εφόσον είναι αναγκαίες, οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί από την εκκαθάριση η διαδικασία τμηματικών καταβολών των οφειλομένων προς τους δικαιούχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024