Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η αποστολή του ΕΤΑΚ για το 2009

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η αποστολή του ΕΤΑΚ για το 2009

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ 2009, όπως είπε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ. Ο κ. Ζανιιάς έδωσε εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ 2009, όπως είπε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ.

Tα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 είναι περίπου 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων εκτιμάται ότι τα 700.000 θα είναι μηδενικά. Μετά το ΕΤΑΚ, εκτιμάται ότι θα αρχίσει η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011.

Ο κ. Ζανιάς διευκρίνισε ακόμη ότι το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 δεν πρόκειται να αποσταλεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των αμέσως επόμενων μηνών, αλλά αργότερα.

Ο υπουργός έδωσε εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων.

Όπως είπε, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης και τόνισε ότι αν χρειασθεί θα παρέμβει και ο ίδιος επικοινωνώντας προσωπικά με κάθε προϊστάμενο της εφορίας για να μην ανακοπεί η πορεία των εσόδων.

Παράλληλα, κάλεσε και τους πολίτες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, λέγοντας ότι «η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον».

Σημειώνεται ότι τα κρατικά έσοδα τον Απρίλιο σημείωναν πτώση, ενώ και τον Μάιο τα πρώτα στοιχεία για την πορεία τους είναι ανησυχητικά προμηνύοντας διεύρυνση της υστέρησης που παρουσιάζουν ήδη σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού, τα έσοδα στο πρωτο τετράμηνο εμφάνιζαν υστέρηση πάνω από 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024