Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται να «συμμετάσχει στη σεναριολογία περί ελληνικής εξόδου» η ΕΚΤ

Αρνείται να «συμμετάσχει στη σεναριολογία περί ελληνικής εξόδου» η ΕΚΤ

Δεν δέχθηκε εκπρόσωπος της ΕΚΤ να σχολιάσει τις αναφορές για ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης ελληνικής εξόδου, υπογραμμίζοντας πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν θα πάρει μέρος σε σεναριολογία για σχέδια έκτακτης ανάγκης». Ο εκπρόσωπος επανέλαβε την άποψή που είχε εκφράσει ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την Τετάρτη πως η Τράπεζα έχει την «ακλόνητη προτίμηση» να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση. «Δεν εργαζόμαστε πάνω σε σενάριο που περιλαμβάνει ελληνική έξοδο» ανέφερε από την πλευρά του και ο Όλι Ρεν, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Δεν δέχθηκε εκπρόσωπος της ΕΚΤ να σχολιάσει τις αναφορές για ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης ελληνικής εξόδου, υπογραμμίζοντας πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν θα πάρει μέρος σε σεναριολογία για σχέδια έκτακτης ανάγκης» και επαναλαμβάνοντας την «ακλόνητη της προτίμηση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ανάλογη στάση κράτησε και ο Όλι Ρεν, Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, λέγοντας σε συνέντευξή του την Παρασκευή πως η Κομισιόν «δεν εργάζεται πάνω σε σενάριο που περιλαμβάνει ελληνική έξοδο».

Οι δηλώσεις ακολούθησαν την αναφορά του Ευρωπαίου επιτρόπου Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ πως οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες εξετάζουν τρόπους σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση «που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».

Σχολιάζοντας, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ τόνισε: «Δεν παίρνουμε μέρος σε καμία σεναριολογία για σχέδια έκτακτης ανάγκης ή πιθανά ενδεχόμενα και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε τη δήλωση του επιτρόπου ντε Χουχτ».

«Όπως είπε την περασμένη Τετάρτη και ο Μάριο Ντράγκι, είναι ακλόνητη προτίμησή μας να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και πάνω σε αυτό το σενάριο εργαζόμαστε» υπογράμμισε.

Ανάλογη ήταν νωρίτερα και η τοποθέτηση απερχόμενου μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Πάραμο, που είχε αναφέρει πως δεν είναι αρμοδιότητα της Τράπεζας να επεξεργάζεται σενάρια εξόδου.

Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν δήλωσε στο βρετανικό Channel 4 πως οι Βρυξέλλες «εργάζονται στη βάση σεναρίου στο οποίο η Ελλάδα μένει εντός της Ευρωζώνης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε στα ημιτελικά και τώρα… Final 4 (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 100-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024