Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση

Μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες αναμένεται η εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ από τον EFSF, σε ομόλογα του Ταμείου, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΧΣ Παναγιώτη Θωμόπουλο. Η διαδικασία «ανακεφαλαιοποίησης-γέφυρας», όπως ανέφερε, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες αναμένεται η εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ από τον EFSF, σε ομόλογα του Ταμείου, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΧΣ Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Η διαδικασία «ανακεφαλαιοποίησης-γέφυρας», όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα είχε δώσει νωρίτερα και το Market News International (MNI), επικαλούμενο πηγή στην Ευρωζώνη με γνώση του θέματος.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης πως η ΕΚΤ έχει ανησυχίες για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης, και εξετάζει το ενδεχόμενο να απειλήσει με αναστολή της χρηματοδότησης ιδρυμάτων ώστε να πιέσει για ολοκλήρωση.

Το θέμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του ΜΝΙ, συζήτησαν τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024