Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τον δρόμο της εξόδου βλέπουν τρία στελέχη της JPMorgan Chase μετά τις ζημίες 2 δισ. δολαρίων

Τον δρόμο της εξόδου βλέπουν τρία στελέχη της JPMorgan Chase μετά τις ζημίες 2 δισ. δολαρίων

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase που είχαν ευθύνες για τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην ιεραρχία της αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase που είχαν ευθύνες για τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην ιεραρχία της αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Τη Δευτέρα, η επικεφαλής του του επενδυτικού τομέα της τράπεζας Ίνα Ντριου αποχώρησε από την JPMorgan, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Εκτός από αυτήν, πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η WSJ, θέλουν και τους Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «η φάλαινα του Λονδίνου» μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις-κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

Λευκός Οίκος: «Ορίστε γιατί χρειάζονται μεταρρυθμίσεις»

Την υπόθεση ανέφερε ο Λευκός Οίκος ως απόδειξη της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στο κανονιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι κολοσσιαίες απώλειες σε δραστηριότητες προμηθειών «αντανακλούν παραστατικά την αναγκαιότητα να εφαρμοσθεί πλήρως η μεταρρύθμιση στην Ουόλ Στριτ, που προωθείται από το 2010» ανέφερε εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου τη Δευτέρα.

«Το συμβάν αυτό υπογραμμίζει το λόγο για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να υιοθετήσουμε μεταρρυθμίσεις στην Ουόλ Στριτ, και γιατί είναι τόσο σημαντικό να εφαρμόσουμε πλήρως» είπε ο εκπρόσωπος Τζ.Κάρνεϊ.

«Όπως καλά γνωρίζετε, ο πρόεδρος συγκρούστηκε σκληρά με τους Ρεπουμπλικανούς και τους υπέρμαχους των συμφερόντων της Ουόλ Στριτ για να επιτύχει την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών» στο πλαίσιο των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, εξήγησε ο Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους που συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force 1 τον Ομπάμα, κατά τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη.

Ο Κάρνεϊ δήλωσε πως «αφότου εγκρίθηκε (η μεταρρύθμιση αυτή από το Κογκρέσο τον Ιούλιο του 2010), οι υπέρμαχοι των συμφερόντων της Ουόλ Στριτ ξόδεψαν εκατ. δολάρια για να μπορέσουν να την αποδυναμώσουν, να την καθυστερήσουν και να απαξιώσουν τους κανονισμούς της από την ουσία τους».

Αφότου οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν και πάλι την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ενίσχυσαν την ακυρωτική μειοψηφία τους στη Γερουσία, κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2010, αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή των ρυθμίσεων στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Ουόλ Στριτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγάλη ανατροπή για τη Super League της νέας σεζόν – Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το φαβορί για το επόμενο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024