Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Παράλογη» η συζήτηση για μεγαλύτερο πληθωρισμό δηλώνει ο Γιενς Βάιντμαν

«Παράλογη» η συζήτηση για μεγαλύτερο πληθωρισμό δηλώνει ο Γιενς Βάιντμαν

Αμετακίνητος στις γερμανικές θέσεις για αυστηρό έλεγχο των τιμών εμφανίζεται σήμερα ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του. Ο Βάιντμαν, σχολιάζοντας έκθεση οικονομολόγου της Μπούντεσμπανκ, η οποία ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αλλαγή πορείας, καθώς πρότεινε  να γίνει ανεκτός ένας λίγο μεγαλύτερος πληθωρισμός, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ανεχθεί λίγο μεγαλύτερο πληθωρισμό ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη.

Αμετακίνητος στις γερμανικές θέσεις για αυστηρό έλεγχο των τιμών εμφανίζεται σήμερα ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιντουνγκ.

Ο Βάιντμαν, σχολιάζοντας έκθεση οικονομολόγου της Μπούντεσμπανκ, η οποία ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αλλαγή πορείας, καθώς πρότεινε να γίνει ανεκτός ένας λίγο μεγαλύτερος πληθωρισμός, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας θα μπορούσε να ανεχθεί λίγο μεγαλύτερο πληθωρισμό ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη.

«Πρόκειται για μια παράλογη συζήτηση. Ως συμμέτοχοι στην Ευρωζώνη, έχουμε εντολή να συγκρατήσουμε τον πληθωρισμό σ’ έναν ετήσιο μέσο όρο 2%», δήλωσε ο Βάιντμαν, προσθέτοντας πως «αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει, κατά περίπτωση, πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία μπορεί να είναι κάποια στιγμή ανώτερος από το μέσο όρο και ταυτόχρονα πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο».

Την Τετάρτη, η επιτροπή Οικονομικών της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, είχε λάβει την έκθεση ενός οικονομολόγου της Μπούντεσμπανκ, στην οποία ο οικονομολόγος έγραφε πως «η Γερμανία θα μπορούσε στο μέλλον να έχει πληθωρισμό ανώτερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης».

Αυτό δεν θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, αντίθετο στην εντολή της ΕΚΤ, την οποία υπερασπίζεται αναφανδόν η Μπούντεσμπανκ, επειδή η ΕΚΤ οφείλει να φροντίζει να συγκρατεί την αύξηση των τιμών κοντά, αλλά κάτω από το όριο του 2% στο σύνολο της Ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024