Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί από τον ΟΔΔΗΧ ο Πέτρος Χριστοδούλου

Αποχωρεί από τον ΟΔΔΗΧ ο Πέτρος Χριστοδούλου

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει τις επόμενες ημέρες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, ύστερα από 26 μήνες στο τιμόνι του Οργανισμού. Σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Χριστοδούλου θα παραιτηθεί την προσεχή Δευτέρα, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για την απόφασή του να αποχωρήσει. Μετά την ολοκλήρωση του PSI αλλά και τον προσδιορισμό των βασικών αρχών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών – υποθέσεις στις οποίες ο κ. Χριστοδούλου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και εμπλοκή – ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ θεωρεί πως η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από τον Οργανισμό, παρά το ότι η θητεία του ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2013.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει τις επόμενες ημέρες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, ύστερα από 26 μήνες στο τιμόνι του Οργανισμού.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Χριστοδούλου θα παραιτηθεί την προσεχή Δευτέρα, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για την απόφασή του να αποχωρήσει.

Ωστόσο, μέχρι και την αλλαγή της κυβέρνησης θα παραμείνει στη θέση του, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο με το PSI και τη διαχείριση του χρέους (π.χ. τα απλήρωτα ομόλογα) όσο και μετην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που τελούν ακόμη υπό τον χειρισμό του.

Μετά την ολοκλήρωση του PSI αλλά και τον προσδιορισμό των βασικών αρχών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών – υποθέσεις στις οποίες ο κ. Χριστοδούλου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και εμπλοκή – ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ θεωρεί πως η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από τον Οργανισμό, παρά το ότι η θητεία του ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2013.

Ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ενώ εκτιμάται πως για κάποιο διάστημα θα έχει ρόλο ειδικού συμβούλου στην επόμενη κυβέρνηση, ως ο πλέον καταρτισμένος στα θέματα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ύστερο χρόνο ο κ. Χριστοδούλου, που από το 1985 έως το 1998 είχε εργαστεί στις Credit Suisse First Boston, Goldman Sachs και JP Morgan, δεν αποκλείεται να εργαστεί και στο εξωτερικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024