Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γαλλική Κεντρική Τράπεζα αποκλείει «μετεκλογική επίθεση» των αγορών

Η γαλλική Κεντρική Τράπεζα αποκλείει «μετεκλογική επίθεση» των αγορών

Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο. Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.

Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο.

Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.

«Θα παλέψω με αποφασιστικότητα εναντίον οποιασδήποτε κερδοσκοπικής κίνησης στο γαλλικό χρέος εάν συνέβαινε, πράγμα το οποίο αποκλείω» απάντησε ο Νουαγέ σε σχετική ερώτηση.

«Είναι απαραίτητο η επόμενη κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την επιδίωξή της για μείωση του ελλείμματος» υπογράμμισε ο Νουαγιέ.

Ο Σαρκοζί έβαλε πρόσφατα στην προεκλογική συζήτηση τον θεωρητικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Γαλλία να βρεθεί άμεσος «στόχος» στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη -η κυριότερη απτή ένδειξη προς κάτι τέτοιο θεωρείται η γαλλική υποβάθμιση από την S&P στο ΑΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024