Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι δύο πρώτοι Έλληνες ομολογιούχοι κατά του PSI

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε την Παρασκευή η πρώτη προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) δύο ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούν να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό. Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που προστατεύουν την περιουσία και του άρθρου 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε την Παρασκευή η πρώτη προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) δύο ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούν να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.

Η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ από τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου κ. Π.Λαζαράτο και τον δικηγόρο κ. Αλ.Λυκουρέζο.

Όπως εξηγούν, «το ΣτΕ καλείται με αυτή την αίτηση να κρίνει τη νομιμότητα των πράξεων της Διοίκησης, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.»

» Οι βασικοί νομικοί άξονες της αίτησης ακύρωσης είναι η παραβίαση διατάξεων, αφενός μεν της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αφετέρου δε του Συντάγματος.»

Αναμένεται η κατάθεση πρόσθετων λόγων και σχετικών υπομνημάτων, προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος και συμπληρώνει ότι «ο πρόεδρος του ΣτΕ θα κρίνει εάν θα εισάγει απευθείας την υπόθεση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου λόγω μείζονος σπουδαιότητας».

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, οι ομολογιούχοι επισημαίνουν ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προστατεύουν την περιουσία και του άρθρου 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

Οι ιδιώτες αυτοί δεν προέρχονται από τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, όπως διευκρίνισε στο in.gr ο επικεφαλής του Συλλόγου Γ. Μαρινόπουλος.

Ο Σύλλογος αναμένεται να καταθέσει αντίστοιχη αίτηση έως τις 25 Απριλίου, προσέθεσε.

Την Πέμπτη, τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου του κ. Σαχινίδη, Γ. Παλαιοδήμο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναμένεται να συναντηθούν και με τον υπουργό Οικονομικών την ερχόμενη εδομάδα.

Τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται σε 2.850 άτομα περίπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024