Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Ελλάδα «πληροί τους όρους για το νέο δάνειο», λέει το προσχέδιο του Eurogroup

H Ελλάδα «πληροί τους όρους για το νέο δάνειο», λέει το προσχέδιο του Eurogroup

Εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το νέο δάνειο διαπιστώνεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν την έκβαση του PSI και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα κάνουν υποχρεωτικό το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα. Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι ο Ευ.Βενιζέλος, θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση των ρητρών. Παράλληλα, η επιτροπή της ISDA αρμόδια να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός θα συνεδριάσει για το θέμα αργότερα το απόγευμα.

Εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το νέο δάνειο διαπιστώνεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν την έκβαση του PSI και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα κάνουν υποχρεωτικό το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα.

Παράλληλα, η επιτροπή της ISDA αρμόδια να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός θα συνεδριάσει για το θέμα αργότερα το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι ο Ευ.Βενιζέλος, θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση των ρητρών. Επί τάπητος θα βρεθεί το εάν η συμμετοχή κρίνεται επαρκής βάσει των όρων που έθεσαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα «καλωσορίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής».

«Καλωσορίζω ιδιαίτερα τη λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες με ικανοποιητικό τρόπο» αναμένεται να αναφέρει, βάσει του προσχεδίου της ανακοίνωσης, ο πρόεδρος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά την πορεία του πακέτου στήριξης, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters πως η πρώτη δόση των δανείων από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να αποδεσμευθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Στις αμέσως επόμενες ημέρες .που θα υπογραφεί η νέα συμφωνία από το Eurogroup, θα εκταμιευθούν τα πρώτα ποσά των νέων δανείων» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024