Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα 84 δισ. ευρώ το ύψος των ομολόγων που «κουρεύεται» από τα μέλη του ΙIF

Στα 84 δισ. ευρώ το ύψος των ομολόγων που «κουρεύεται» από τα μέλη του ΙIF

Τα μέλη της Επιτροπής Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών του IIF που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για το PSI διακρατούν χρέος συνολικού ύψους 84 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο την Τετάρτη. Eάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα ομόλογα ελληνικών φορέων, όπως τα Ταμεία, το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 50% και σε απόλυτα μεγέθη το ποσό διαμορφώνονται σε 104,7 δισ. ευρώ, από 206 συνολικά που αφορά η διαδικασία του PSI. 

Οι ιδιώτες πιστωτές μέλη του IIF που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για το PSI διακρατούν χρέος συνολικού ύψους 84 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο την Τετάρτη.

Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε 40,8% του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες. Eάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα ομόλογα ελληνικών φορέων, όπως τα Ταμεία, το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 50%.

Αρχικά το IIF, ανακοίνωσε τη συμμετοχή 30 τραπεζών με ομόλογα 81 δισ. ευρώ. Αργότερα, με νεότερη ανακοίνωση, προστέθηκαν άλλες δύο τράπεζες και το ποσό ανέβηκε στα 84 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) επαναλαμβάνει πως τα μέλη της υποστηρίζουν σθεναρά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετέχουν στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Ελλάδα με κινητές αξίες ύψους 84 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 40,8% των 206 δισ. ευρώ του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Συγκεκριμένα, τα 84 δισ. ευρώ αναφέρονται στα ομόλογα των:

Ageas, Allianz, Alpha Bank, AXA, Banque Postale, Bank of Cyprus, BBVA, BNP Paribas, BPCE, CNP Assurances, Commerzbank, Credit Agricole, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia,, Emporiki Bank of Greece, Eurobank EFG, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, KBC, Landesbank Baden-Wurttemberg, Marfin Popular Bank, Metlife, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale και Unicredit.

    Εάν επιπλέον προστεθούν τα ομόλογα ύψους περίπου 18 δισ. ευρώ του Κοινού Ταμείου που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα PSI, και άλλα περίπου 2,7 δισ. ευρώ ασφαλιστικών Ταμείων όπως το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων που αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν, το συνολικό ποσό μέχρι στιγμής φτάνει τα 104,7 δισ. ευρώ.

    * Με ανακοινώσεις τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τετάρτη, οι Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο PSI.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

    Sports in

    Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

    Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 17 Μαϊου 2024