Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επαρκή συμμετοχή στο κούρεμα προβλέπουν Σόιμπλε και Ρεν

Επαρκή συμμετοχή στο κούρεμα προβλέπουν Σόιμπλε και Ρεν

Αισιόδοξοι για επαρκή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI εμφανίζονται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, προβλέποντας αποδοχή της προσφοράς από «επαρκή πλειονότητα των πιστωτών». Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως με «συμφωνία των δύο τρίτων μπορεί η Ελλάδα -και θα το κάνει- να κάνει δεσμευτική την προσφορά και για τους υπόλοιπους». Ολοκλήρωση του PSI «χωρίς προβλήματα» βλέπει και ο Όλι Ρεν.

Αισιόδοξοι για επαρκή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI εμφανίζονται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, προβλέποντας αποδοχή της προσφοράς από «επαρκή πλειονότητα των πιστωτών». Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως με «συμφωνία των δύο τρίτων μπορεί η Ελλάδα -και θα το κάνει- να κάνει δεσμευτική την προσφορά και για τους υπόλοιπους».

Μιλώντας στη βαυαρική τηλεόραση, ο Σόιμπλε ανέφερε: «Η πρόγνωσή μου είναι πως επαρκής πλειονότητα των πιστωτών θα δεχτεί αυτήν την προσφορά», υποστηρίζοντας πως οι πιστωτές θα συμμετάσχουν ζυγίζοντας συνολικά το ρίσκο και τα οφέλη από το PSI.

«Χρειαζόμαστε μία πλειονότητα των δύο τρίτων», είπε σύμφωνα με το γερμανικό Reuters ο Σόιμπλε, «ώστε η Ελλάδα να μπορεί -και θα το κάνει- να καταστήσει δεσμευτικό το πρόγραμμα και για τους υπόλοιπους».

«Θα δούμε το πρωί της Παρασκευής εάν αυτό έχει γίνει εφικτό, είμαι αισιόδοξος» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Aισιόδοξος και ο Όλι Ρεν

Την αισιοδοξία του για ομαλή ολοκλήρωση του PSΙ επανέλαβε και Ευρωπαίος ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στη Figaro -απορρίπτοντας παράλληλα τη συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, επειδή η επιχείρηση παραμένει ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο Όλι Ρεν.

Σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί για ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στην περίπτωση που το «κούρεμα» δεν εξελιχθεί θετικά, ο επίτροπος απάντησε: «Δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε, το αντίθετο».

Σχετικά με τα σενάρια για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, ο Όλι Ρεν απέρριψε τη συζήτηση ως «υπόθεση που κυκλοφορεί από τις Κασσάνδρες, στις οποίες εγώ δεν ανήκω».

«Ας συγκεντρωθούμε περισσότερο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος στήριξης, που προβλέπει μία άνευ προηγουμένου απομείωση χρέους» σημείωσε ο επίτροπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024