Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμμετοχή στο PSI δηλώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του IIF

Συμμετοχή στο PSI δηλώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του IIF

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες) του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI), όπως ανακοίνωσε το IIF την Δευτέρα. Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, BNP Baribas, Deutsche Bank, Allianz και Greylock Capital Management. Εντωμεταξύ στο πλαίσιο των ενισχυτικών κινήσεών του για την προώθηση του PSI, το IIF προτίθεται να εκδώσει αργότερα ανακοίνωση με την οποία θα παροτρύνει τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI), όπως ανακοίνωσε το IIF την Δευτέρα.

Εντωμεταξύ στο πλαίσιο των ενισχυτικών κινήσεών του για την προώθηση του PSI, το IIF προτίθεται να εκδώσει αργότερα ανακοίνωση με την οποία θα παροτρύνει τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν.

Ειδικότερα, δώδεκα τράπεζες, hedge funds και ασφαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή του IIF και συνέβαλλαν στην συμφωνία για το PSI τον περασμένο μήνα, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων.

Στην επιτροπή συμμετέχουν οι Allianz, Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και η Εθνική Τράπεζα.

Το IIF έχει αρνηθεί να ανακοινώσει το ποσό του ελληνικού δημοσίου χρέους που κατέχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το Reuters, αυτό κυμαίνεται στα 90 δισ. ευρώ περίπου. Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι 40 δισ. ευρώ.

Σε πιο διευρυμένη ομάδα επενδυτών ανήκουν περίπου 30 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και διαχειριστές κεφαλαίων.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως σε κάποιες εταιρείες-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής οι διαδικασίες έγκρισης της δημόσιας πρόσκλησης είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πάντως, η Συντονιστική Επιτροπή φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι «ούτε η επιτροπή ούτε κάποιο από τα μέλη της εισηγείται ή προσφέρει κάποια συμβουλή σε οποιοδήποτε από τους κατόχους χρέους που μπορεί να λάβει μέρος στο PSI».

«Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα συμμετάσχουν ή όχι στη δημόσια πρόσκληση με βάση τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους και με τη συμβουλή και τη βοήθεια των δικών τους συμβούλων», αναφέρεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024