Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σοβαρή η απόκλιση» των ισπανικών στοιχείων για το έλλειμμα, προειδοποιεί η Κομισιόν

«Σοβαρή η απόκλιση» των ισπανικών στοιχείων για το έλλειμμα, προειδοποιεί η Κομισιόν

Για «σοβαρή απόκλιση» στα δημοσιονομικά στοιχεία της Ισπανίας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τα υψηλότερο έλλειμμα που ανακοίνωσε η Μαδρίτη και την επακόλουθη υποβάθμιση των στόχων της για μείωση της «τρύπας» φέτος, προειδοποιώντας πως θα αποφασίσει τις επομενες κινήσεις της αφού λάβει περισσότερες διευκρινίσεις. Μετά τις περαιτέρω πληροφορίες, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν θα καταρτιστούν οι εισηγήσεις της Κομισιόν βάσει των προβλεπόμενων στις ευρωπαϊκές Συνθήκες για υπερβολικό έλλειμμα.

Για «σοβαρή απόκλιση» στα δημοσιονομικά στοιχεία της Ισπανίας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τα υψηλότερο έλλειμμα που ανακοίνωσε η Μαδρίτη και την επακόλουθη υποβάθμιση των στόχων της για μείωση της «τρύπας» φέτος, προειδοποιώντας πως θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της αφού λάβει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά τις περαιτέρω πληροφορίες, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν θα καταρτιστούν οι εισηγήσεις της Κομισιόν βάσει των προβλεπόμενων στις ευρωπαϊκές Συνθήκες για υπερβολικό έλλειμμα.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε τη Δευτέρα πως η απόκλιση «σοβαρή». Η Επιτροπή ωστόσο, συνέχισε, δεν θα προτείνει κανένα μέτρο πριν προχωρήσει σε «πλήρη εκτίμηση» της κατάστασης των δημόσιων οικονομικών της Ισπανίας.

«Όταν έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των στοιχείων, η Επιτροπή θα τα αναλύσει και, εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνει τις προτάσεις της στη βάση του άρθρου 126 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης» είπε ο Αλταφάζ, σύμφωνα με την El Pais. Το εν λόγω άρθρο ρυθμίζει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η Μαδρίτη ανακοίνωσε πως το έλλειμμά της το 2011 έφτασε το 8,5% του ΑΕΠ -ενώ οι Βρυξέλλες εκτιμούσαν έλλειμμα της τάξης του 6,5%. Αυτό καθιστούσε σχεδόν ανέφικτο το συμφωνημένο στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 4,4% του ΑΕΠ φέτος.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα ανεβαίνει στο 5,8% για το 2012 -που διατηρήθηκε, πάντως, στο 3% του ΑΕΠ για το 2013.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ισπανία θα πετύχει τους συμφωνημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμά της, μολονότι η Μαδρίτη υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει το στόχο για το 2012.

«Δεν έχω αμφιβολία οτι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της και θα σεβαστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και τους κανονισμούς διακυβέρνησης στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μπαρόζο μετά τη συνάντηση που είχε στη Βιένη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Στεφανί Φραπάρ θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Η κορυφαία διαιτητής, Στεφανί Φραπάρ θα είναι αυτή που θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024