Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Στο «στοίχημα» της ανάπτυξης ποντάρουν οι επιχειρηματίες

Με τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του χρέους, που απομακρύνει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, να βρίσκεται μια ανάσα πριν από την οριστική έγκρισή της από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου, το επίκεντρο της συζήτησης μετατοπίζεται στην ανάπτυξη. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε: «Υπό το καθεστώς αβεβαιότητας δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει επένδυση· τώρα που μπήκε σε ένα πρόγραμμα το χρέος, να μπει σε σειρά και το θέμα της ανάπτυξης». Εκστρατεία ενημέρωσης αναλαμβάνει ο ΕΣΕΕ, με παρουσία στις Βρυξέλλες από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Με τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του χρέους, που απομακρύνει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, να βρίσκεται μια ανάσα πριν από την οριστική έγκρισή της από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου, το επίκεντρο της συζήτησης μετατοπίζεται στην ανάπτυξη.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε: «Υπό το καθεστώς αβεβαιότητας δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει επένδυση· τώρα που μπήκε σε ένα πρόγραμμα το χρέος, να μπει σε σειρά και το θέμα της ανάπτυξης».

Εκστρατεία ενημέρωσης αναλαμβάνει από την πλευρά της η ΕΣΕΕ, με παρουσία στις Βρυξέλλες από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος δήλωσε: «Χρειάζεται ανάπτυξη. Εδώ και δύο χρόνια βρισκόμαστε υπό το καθεστώς τρομερής αβεβαιότητας και υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει επένδυση ούτε από Έλληνες, ούτε από ξένους. Τώρα που μπήκε σε ένα πρόγραμμα το χρέος, πρέπει να μπει σε μια σειρά και το θέμα της ανάπτυξης απο εμάς και τους εταίρους μας».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε αλλαγή περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και τόνισε πως σε 10 χρόνια θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι θα αλλάξει η κατάσταση και οι συνθήκες και «θα γίνουμε μια Ευρώπη που θα προχωρά μαζί». Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι θα εκδοθούν ευρωομόλογα και μακροπρόθεσμα η Ευρώπη θα βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση.

Σε σχέση με τις τιμές, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να πέσουν περισσότερο κι αυτός είναι να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός. Σημείωσε, δε, πως οι τιμές ήδη έχουν πέσει, παρατηρώντας πως στο καλάθι της νοικοκυράς μόλις το 8,5% αφορά προϊόντα από σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά του, η ΕΣΕΕ επιδιώκει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στην αξιοπιστία του ελληνικού ιδιωτικού τομέα.

Για το σκοπό αυτό, εκπρόσωποι των εμπόρων με επικεφαλής τον πρόεδρο Β.Κορκίδη, μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου 2012, όπου έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους προέδρους θεσμικών οικονομικών και κοινωνικών ευρωπαϊκών φορέων, όπως της Eurocommerce, της uΕapme, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕOKE), τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας και με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΕΣΕΕ θα ζητήσει, μετά και την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης της χώρας μας, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, ενώ θα προσπαθήσει να αναδείξει τη διαχρονική αναπτυξιακή δυναμική του εμπορίου και να πείσει για τους λόγους τους οποίους, θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπορική πίστη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Η εκστρατεία που ξεκινά η ΕΣΕΕ με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου «Σκέψου την Ελλάδα- Εμπιστεύσου το ελληνικό εμπόριο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, έλαβε αφορμή από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, που
πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Αμερική και την Αυστραλία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Είμαστε όλοι Ελληνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024