Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 60% η απομείωση των ελληνικών ομολόγων του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου

Στο 60% η απομείωση των ελληνικών ομολόγων του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου

Αύξηση 11% κατέγραψαν τα κέρδη προ προβλέψεων και απομείωσεως των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το 2011. Συγκεκριμένα ανήλθαν σε 805 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τα 725 εκατ. ευρώ το 2010. Μετά τους φόρους και την απομείωση των ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου κατά 60% το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου κατέγραψε ζημιές 1,011 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2011.

Αύξηση 11% κατέγραψαν τα κέρδη προ προβλέψεων και απομείωσεως των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το 2011. Συγκεκριμένα ανήλθαν σε 805 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τα 725 εκατ. ευρώ το 2010.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά τη φορολογία εξαιρουμένης της απομείωσης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε 312 εκατ. ευρώ, έναντι 306 εκατ. ευρώ για το 2010, σημειώνοντας αύξηση 2%.

Μετά τους φόρους και την απομείωση των ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου κατά 60% το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου κατέγραψε ζημιές 1,011 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2011.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Συγκρότημα υλοποίησε τους στόχους κερδοφορίας που είχε θέσει για το 2011, εξαιρουμένης της απομείωσης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές εξελίξεις στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, και πέτυχε αυξημένα κέρδη πριν τις προβλέψεις και αυξημένα κέρδη πριν τη φορολογία και την απομείωση των ΟΕΔ για το 2011.

Σημειώνεται πως τα τελικά ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος είναι δυνατόν να είναι σημαντικά διαφοροποιημένα από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, επηρεαζόμενα από την οριστικοποίηση της επίδρασης του προγράμματος ανταλλαγής των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Συγκρότημα ενισχύει την κεφαλαιακή του βάση με το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2012. Υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης στο σύνολό του, οι ενδεικτικοί δείκτες κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων και βασικών ιδίων κεφαλαίων στις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα ανέρχονταν σε 9,1% και 10,5% αντίστοιχα.

Αναφερόμενοι στα οικονομικά αποτελέσματα 2011 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου και ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσαν πως σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου πέτυχε αυξημένη οργανική κερδοφορία, ενώ διατηρεί επίσης υγιή ρευστότητα με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να ανέρχεται στο 92%.

«Mε στόχο την περαιτέρω κεφαλαιακή του θωράκιση, την ικανοποίηση των αυξημένων εποπτικών απαιτήσεων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών, το Συγκρότημα προχωρεί με το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο ανακοινώθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Το Συγκρότημα συνεχίζει να επικεντρώνεται στη διατήρηση της οργανικής του κερδοφορίας, της υγιούς ρευστότητας, της ικανοποιητικής κεφαλαιακής επάρκειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος και της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ευρωζώνη. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσης και την πολύ ικανοποιητική ρευστότητα που διαθέτει, το Συγκρότημα θα συνεχίσει ενεργά να στηρίζει τους πελάτες του και την οικονομία», δήλωσαν οι κ.κ. . Αριστοδήμου και Ηλιάδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024