Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιδεινώθηκε η διαφθορά στην Ελλάδα την τελευταία τριετία

Επιδεινώθηκε η διαφθορά στην Ελλάδα την τελευταία τριετία

Επιδείνωση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Ελλάδα την τελευταία τριετία διαπιστώνει το 56% των πολιτών, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 47%, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Για τους Έλληνες τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών, όσων εργάζονται στον τομέα της υγείας και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.

Επιδείνωση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Ελλάδα, την τελευταία τριετία, διαπιστώνει το 56% των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 47%.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά «μεγάλο πρόβλημα» για το 98% των πολιτών, όταν στους «27» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.

Για τους Έλληνες, τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας για ίδιον όφελος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών σε πανελλαδικό επίπεδο (78%), όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας («φακελάκια»- 75%) και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο (68%).

Επίσης, το 73% των πολιτών στην Ελλάδα (29% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι «επηρεάζονται προσωπικά» από τη διαφθορά στην καθημερινότητά τους, ενώ το 15% αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο τους ζητήθηκε να δώσουν «φακελάκι» (8% στην ΕΕ).

Όσον αφορά στους λόγους που οδηγούν στη διαφθορά, το 57% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμησή της, το 43% ότι υπάρχει ανομία, το 40% ότι υπάρχουν «ισχυρές διασυνδέσεις» μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών και το 37% ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Παράλληλα, το 91% των Ελλήνων εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια στον έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (68% στην ΕΕ) και το 51% θεωρεί ότι η διαφθορά συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (51% στην ΕΕ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024