Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με Έλληνες τραπεζίτες

Συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με Έλληνες τραπεζίτες

Με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών εμπορικών τραπεζών που συμμετέχουν στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν (PSI), συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του PSI ενώ στη συζήτηση τέθηκε εκτενώς το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών εμπορικών τραπεζών που συμμετέχουν στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν (PSI), συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του PSI, ενώ αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε και ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων (PSI). Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά το PSI σχεδιάζεται να γίνει με κοινές μετοχές και αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια.

Από την αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια θα εξαιρεθούν ορισμένες περιπτώσεις προβληματικών πιστωτικών ιδρυμάτων, για τις οποίες το δικαίωμα ψήφου θα ισχύει από την αρχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγάλη ανατροπή για τη Super League της νέας σεζόν – Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το φαβορί για το επόμενο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024