Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Ευρωπαίοι θα εξοργιστούν με τη Γερμανία αν επιμένει στη λιτότητα, λέει ο Ζέλικ

Οι Ευρωπαίοι θα εξοργιστούν με τη Γερμανία αν επιμένει στη λιτότητα, λέει ο Ζέλικ

«Στόχος της οργής» των Ευρωπαίων κινδυνεύει να γίνει η Γερμανία λόγω της επιμονής στη λιτότητα προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ. «Αν στο τέλος του 2012 η Γερμανία έχει ταυτιστεί μόνο με τη λιτότητα και οι σημαντικότερες χώρες [της Ευρωζώνης] δεν καταφέρουν να διατηρήσουν την πολιτική στήριξη στα οικονομικά μέτρα, τότε το Βερολίνο θα έχει καταστεί επίκεντρο της οργής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στόχος της οργής» των Ευρωπαίων κινδυνεύει να γίνει η Γερμανία λόγω της επιμονής στη λιτότητα προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και μάλιστα από γερμανικό έδαφος.

Μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου, ο Ζέλικ επέκρινε τη στάση της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης εστιάζοντας στην έλλειψη μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης.

«Αν στο τέλος του 2012 η Γερμανία έχει ταυτιστεί μόνο με τη λιτότητα και οι σημαντικότερες χώρες [της Ευρωζώνης] δεν καταφέρουν να διατηρήσουν την πολιτική στήριξη στα οικονομικά μέτρα, τότε το Βερολίνο θα έχει καταστεί επίκεντρο της οργής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τη συμφωνία των Ευρωπαίων για μια πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική εφόσον αυτή δεν συνοδευτεί από αναπτυξιακά μέτρα. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ που λιμνάζουν στις Βρυξέλλες τα οποία θα μπορούσαν να διακινηθούν γρηγορότερα» σημείωσε.

Στο ίδιο πάνελ του Συνεδρίου βρισκόταν και ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ο οποίος υπεραμύνθηκε της γερμανικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να επιτύχεις ανάπτυξη διοχετεύοντας απλώς περισσότερα χρήματα».

«Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να πηγαίνουν μαζί» πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024