Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλείνει λόγω χρεών η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev

Κλείνει λόγω χρεών η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας Malev ανέστειλε τη λειτουργία της μετά από 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της. Τα δύο τελευταία χρόνια -κυρίως το 2010- παρουσίαζε μεγάλες ζημιές. Στη Malev εργάζονται 2.600 άνθρωποι. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, δεν αποκλείεται η εταιρεία να ανοίξει και πάλι στο μέλλον «αν απαλλαγεί από τα χρέη της».

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας Malev ανέστειλε τη λειτουργία της μετά από 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της.

Οι πτήσεις τερματίστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα δύο από τα αεροσκάφη της βρίσκονταν στο εξωτερικό (την Ιρλανδία και το Ισραήλ) και λόγω της αναστολής λειτουργίας παραμένουν εκεί.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, το κλείσιμο οφειλόταν μεταξύ άλλων και στην απαίτηση οι προμηθευτές της να πληρώνονται άμεσα.

Είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΕ να επιστρέψει η Malev την κρατική βοήθεια που έλαβε το διάστημα 2007-2010 και ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν όσο ο τζίρος της εταιρείας το 2010.

Τα δύο τελευταία χρόνια –κυρίως το 2010– παρουσίαζε μεγάλες ζημιές. Στη Malev εργάζονται 2.600 άνθρωποι.

Παρά την αναστολή λειτουργίας, δεν αποκλείεται η εταιρεία να ανοίξει και πάλι στο μέλλον «αν απαλλαγεί από τα χρέη της», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Πάντως η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει 26 νέα δρομολόγια από τη Βουδαπέστη σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την καθήλωση της Malev.

Η Ryanair είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο την έναρξη πέντε νέων δρομολογίων από τη Βουδαπέστη και τα αύξησε αμέσως στα 31, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται μέσα στον Απρίλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024