Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα επιδιώξουμε τα νέα ομόλογα να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, λέει ο Φ. Σαχινίδης

Θα επιδιώξουμε τα νέα ομόλογα να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, λέει ο Φ. Σαχινίδης

Έγγραφη απάντηση για το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη. Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει ότι «δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ομολόγων (93%) που θα ανταλλαγούν είναι εισηγμένα στο ΧΑΑ και διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, θα επιδιωχθεί κατά τις διαπραγματεύσεις τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, να εισαχθούν με ISIN με πρόθεμα GR στο ΧΑΑ, και να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο».

Έγγραφη απάντηση για το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη.

Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει ότι «δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ομολόγων (93%) που θα ανταλλαγούν είναι εισηγμένα στο ΧΑΑ και διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, θα επιδιωχθεί κατά τις διαπραγματεύσεις τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, να εισαχθούν με ISIN με πρόθεμα GR στο ΧΑΑ, και να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο».

Η απάντηση διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 31η Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει την κυβέρνηση να ενημερώσει «αν προτίθεται να συμφωνήσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις των τραπεζών για μεταφορά, μετά την ανταλλαγή, των ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες, από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024