Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τις πρακτικές των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Τις πρακτικές των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Για «φέσια» στη ΔΕΗ και στον ΔΕΣΜΗΕ από εναλλακτικούς παρόχους μιλά η ΓΣΕΕ, ζητώντας άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων και των ρυθμιστικών αρχών. Οι πάροχοι, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ,
«πλουτίζουν εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και των Δημοσίων Επιχειρήσεων ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου και υποχρεώσεων».

Για «φέσια» στη ΔΕΗ και στον ΔΕΣΜΗΕ από εναλλακτικούς παρόχους μιλά η ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας τις πρακτικές των ιδιωτικών εταιρειών και ζητώντας άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων και των ρυθμιστικών αρχών.

«Τα φέσια στη ΔΕΗ και στον ΔΕΣΜΗΕ από δύο ιδιωτικές εταιρείες, εναλλακτικούς παρόχους, την ENERGA και την HELLAS POWER ξεπερνούν τα 200 εκιατ. ευρώ, χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι οι Έλληνες πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Η συνομοσπονδία υποστηρίζει πως οι εναλλακτικοί πάροχοι, «πλουτίζουν εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και των Δημοσίων Επιχειρήσεων ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου και υποχρεώσεων», καλώντας την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία «να παρέμβουν άμεσα και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τις αρμοδιότητες των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και τη λειτουργία και τις υποχρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων».

ΥΠΕΚΑ: «Αποφασισμένοι στη διαφύλαξη ομαλών συνθηκών»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την Τετάρτη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ανεξάρτητου Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), πως το υπουργείο είναι «αποφασισμένο να διαφυλάξει τις συνθήκες ομαλής λειτουργίας της απελευθερωμένης αγοράς προς όφελος του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας».

Με τη σχετική νομοθεσία, ανέφερε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ενσωμάτωσε το τρίτο ενεργειακό πακέτο και έκανε έτσι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», λέγοντας πως η ανάληψη καθηκόντων από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ είναι το πρώτο θεσμικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ και στα καθήκοντά του περιλαμβάνονται η κυριότητα, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφοράς, καθώς και η συνεργασία του με άλλους Διαχειριστές και λοιπούς συμμετέχοντες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΛΑΓΗΕ θα λειτουργεί την Ημερήσια Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας και αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την προετοιμασία για μετάβαση προς το ενιαίο ευρωπαϊκό μοντέλο αγοράς, τον υπολογισμό της Οριακής Τιμής Συστήματος (χονδρική τιμή του ρεύματος), τη σύναψη συμβάσεων και τις πληρωμές προς παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών, κ.α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024