Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αθέτηση της ελληνικής δέσμευσης για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, βλέπει το Spiegel

Σε αθέτηση της ελληνικής υπόσχεσης για άντληση εσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις αναφέρεται σε δημοσίευμα της Δευτέρας το Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννη Κουκιάδη, τα αρχικά ποσά για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχουν καθοριστεί στην τύχη. Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι όποιοι στόχοι για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να πρέπει να αναθεωρηθούν.

Σε αθέτηση της ελληνικής υπόσχεσης για άντληση εσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις αναφέρεται σε δημοσίευμα της Δευτέρας το γερμανικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννη Κουκιάδη, τα αρχικά ποσά για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχουν καθοριστεί στην τύχη.

Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι όποιοι στόχοι για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να πρέπει να αναθεωρηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιάδη κατά τη διάρκεια του 2012 θα αντληθούν περί τα 4,7 δισ. ευρώ έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, όταν αρχικώς αναμένονταν εισπράξεις 9,3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας Δημοσίου χαρακτήρισε εμπειρική την εκτίμηση της κυβέρνησης το 2010 για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας πως η τρόικα έχει κατανοήσει πως ο στόχος αυτός δεν είναι επιτεύξιμος, καθώς οι συνθήκες στην αγορά είναι πολύ δυσμενέστερες από ότι ήταν προ δύο ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024