Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο υπουργός «αρνείται να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τις επικουρικές» κατηγορεί η ΝΔ

Ο υπουργός «αρνείται να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τις επικουρικές» κατηγορεί η ΝΔ

Η ΝΔ επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας κ. Ν.Νικολόπουλος. Προσθέτει ότι η ΝΔ κατέθεσε για το λόγο αυτό συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, μέρους των εσόδων από τα κρατικά λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια. Όμως, «ο υπουργός αρνήθηκε τη συζήτηση για τις προτάσεις αυτές και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων».

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας κ. Ν.Νικολόπουλος.

Προσθέτει ότι η ΝΔ κατέθεσε για το λόγο αυτό συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, μέρους των εσόδων από τα κρατικά λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια.

Όμως, «ο υπουργός αρνήθηκε τη συζήτηση για τις προτάσεις αυτές και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων».

Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για τις Επικουρικές Συντάξεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων.»

» Καταθέσαμε για το λόγο αυτό συγκεκριμένες προτάσεις στον Υπουργό Εργασίας.

  • Αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4% αυτού), σύμφωνα με το Νόμο Πετραλιά (Ν. 3655/2008).
  • Αξιοποίηση ποσοστού των εσόδων από τα κρατικά λαχεία.
  • Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

»Είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέσαμε. Ο Υπουργός αρνήθηκε τη συζήτηση για τις προτάσεις αυτές και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων.»

»Στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλεται η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και η μη περαιτέρω περικοπή τους. Πρέπει να συγκρατηθεί η εσωτερική ζήτηση και να διαφυλαχθεί η Κοινωνική Συνοχή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-45: Σαρωτικοί οι Ερυθρόλευκοι, κατέκτησαν το πρωτάθλημα εφήβων!

Η ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού διέλυσε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με 75-45 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024