Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς, δήλωσε ο Γ.Κουτρουμάνης

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς, δήλωσε ο Γ.Κουτρουμάνης

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν είναι αναγκαστικό να οδηγήσει ο διάλογος σε κατάργηση των κατώτατων μισθών ή μείωσης και κατάργησης του 13ου - 14ου μισθού, ωστόσο -όπως είπε- οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συζητήσουν καθαρά και με ειλικρίνεια, καθώς η τρόικα θεωρεί πως οι επιχειρήσεις έχουν θέσει τέτοια ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας η μείωση των μισθών δεν τίθεται επιτακτικά.

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν είναι αναγκαστικό να οδηγήσει ο διάλογος σε κατάργηση των κατώτατων μισθών ή μείωσης και κατάργησης του 13ου – 14ου μισθού, ωστόσο -όπως είπε- οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συζητήσουν καθαρά και με ειλικρίνεια, καθώς η τρόικα θεωρεί πως οι επιχειρήσεις έχουν θέσει τέτοια ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας η μείωση των μισθών δεν τίθεται επιτακτικά.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Γ.Κουτρουμάνης επανέλαβε πως αποτελεί πάγια θέση του ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δεν επηρεάζεται από το ύψος του κατώτατου μισθού.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποκτήσει η χώρα κουλτούρα επιχειρησιακών συμβάσεων και «αν μια επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα θα μπορούσε να γίνει επιχειρησιακή συμφωνία με μείωση μισθών που δεν θα είναι κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση, με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Προειδοποίησε πάντως ότι τυχόν γενικευμένη μείωση μισθών θα δημιουργήσει
προβλήματα και στα Ταμεία. Υπενθύμισε πως την τελευταία τριετία έχουν
μειωθεί κατά 400.000 οι ασφαλισμένοι, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερες
δυσχέρειες.

Όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «αν η
ύψεση δεν συνεχιστεί το 2013 και το 2014 δεν θα υπάρξει ζήτημα για τις
κύριες συντάξεις».

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε πως τα επιδόματα ανεργίας δεν θα μειωθούν, ενώ για τις επικουρικές σημείωσε πως προβλέπεται από τον νόμο αναδιάρθρωση των ταμείων και των συντάξεων, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες.

«Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο πιο μικρή θα είναι η μείωση» είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία και των τριών κομμάτων δεν πρόκειται να φέρει νομοθετική ρύθμιση.

Σχετικά με την ενίσχυση των Ταμείων μετά το «κούρεμα», ο υπουργός Εργασίας είπε ότι οι απώλειες θα εξισορροπηθούν με δημόσια περιουσία. Είπε, ακόμη, ότι τα περισσότερα ομόλογα των Ταμείων λήγουν μετά το 2016, οπότε υπάρχει χρόνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024