Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο πλαίσιο αδειοδότησης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Νέο πλαίσιο αδειοδότησης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κεραιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελεύθερωση των ταχυδρομικων υπηρεσιών. Η λειτουργία μίας κεραίας θα είναι αυτοδικαίως νόμιμη, φόσον μια δημόσια υπηρεσία δεν έχει αποφανθεί περί του αντιθέτου εντός τεσσάρων μηνών.

Την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κεραιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελεύθερωση των ταχυδρομικων υπηρεσιών.

Το υπουργείο Υποδομών με το σχέδιο νόμου επιχερεί να επιλύσει ένα πάγιο αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που είναι το θέμα της αδειοδότησης των κεραιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η μη ύπαρξη συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου επηρεάζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία επενδύσεων.

Έτσι, με το σχέδιο νόμου απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης, δημιουργώντας την υπηρεσία «μιας στάσης» και την αυτοδίκαιη νόμιμη λειτουργία της κεραίας εφόσον μια δημόσια υπηρεσία δεν έχει αποφανθεί περί του αντιθέτου εντός τετραμήνου.

Η ισχύς της διάταξης αυτής αφορά τις νέες αιτήσεις αδειοδότησης κεραιών, ενώ για τις υφιστάμενες αιτήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς αδειοδότησης, παρέχεται 24μηνη περίοδος προκειμένου να κλείσει το θέμα της αδειοδότησής τους.

Παράλληλα, το σχέδιο νόμου επιχειρεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών για τα θέματα της ηλεκτρονικής ακτινοβολίας, καθώς προβλέπει τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία.

Το νέο Παρατηρητήριο θα κοστίσει περί τα 11 εκατ. ευρώ και στόχο έχει την online ενημέρωση του κοινού για τα επίπεδα εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλη την επικράτεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024