Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταλαιπωρία για φορολογούμενους που ζητούν να απαλλαγούν από το τέλος ακινήτων

Ταλαιπωρία για φορολογούμενους που ζητούν να απαλλαγούν από το τέλος ακινήτων

Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που ζητούν να απαλλαγούν από το τέλος ακινήτων, καθώς τα αρμόδια γραφεία σε Δήμους και Εφορίες είναι υποστελεχωμένα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από μόνοι τους την ηλεκτρονική αίτηση, καταφεύγουν στις Εφορίες προκειμένου να την υποβάλουν χειρόγραφα, ενώ πλήθος κόσμου επισκέπτεται τους Δήμους προκειμένου να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ωστόσο, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία διόρθωσης των λαθών εκπνέει στις 20 Ιανουαρίου.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που ζητούν να απαλλαγούν από το τέλος ακινήτων, καθώς τα αρμόδια γραφεία σε Δήμους και Εφορίες είναι υποστελεχωμένα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από μόνοι τους την ηλεκτρονική αίτηση, καταφεύγουν στις Εφορίες προκειμένου να την υποβάλουν χειρόγραφα, ενώ πλήθος κόσμου επισκέπτεται τους Δήμους προκειμένου να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ωστόσο, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ η προθεσμία διόρθωσης των λαθών εκπνέει στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr , το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης, δεδομένων των προβλημάτων αυτών.

Ειδικότερα, φορολογούμενοι με αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους, πολύτεκνοι, ανάπηροι και άνεργοι υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γγ πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για να εξαιρεθούν του τέλους ακινήτων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις, αποστέλλει αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ και ο προϊστάμενός της αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, την καταβολή του τέλους σε περισσότερες δόσεις ή -εφόσον πιστοποιείται απόλυτη οικονομική αδυναμία- τη διαγραφή του τέλους ακινήτων.

Ωστόσο, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από μόνοι τους την ηλεκτρονική αίτηση, καταφεύγουν στις Εφορίες προκειμένου να την υποβάλουν χειρόγραφα, ενώ πλήθος κόσμου επισκέπτεται ταυτόχρονα τους Δήμους προκειμένου να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κυρίως εσφαλμένες αποτυπώσεις στην επιφάνεια του ακινήτου, και λάθη σχετικά με την παλαιότητα και την τιμή ζώνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, τόσο τα αρμόδια γραφεία των Δήμων όσο και οι Εφορίες δεν εξυπηρετούν ομαλά τα σχετικά αιτήματα ή το κάνουν με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τα αρμόδια γραφεία είναι υποστελεχωμένα ή οι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες. Μάλιστα, τεράστιος φόρτος εργασίας παρατηρείται ήδη στα γραφεία των προϊσταμένων των Εφοριών.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν να δοθεί παράταση τόσο στη διαδικασία διόρθωσης των στοιχείων υπολογισμού του τέλους ακινήτων, όσο και στο χρόνο υποβολής των αιτημάτων εξαίρεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024