Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν φθάνουν το «κούρεμα» 50% και η εθελοντική συμμετοχή στο PSI, λέει ο σύμβουλος του Σόιμπλε

Την εκτίμηση ότι το «κούρεμα» του 50% δεν είναι αρκετό και πως η συμμετοχή σε αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμη κι αν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας, εκφράζει ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Φούεστ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρεή της κι έτσι να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός. Πιθανή ανάγκη μεγαλύτερου κουρέματος -αλλά και μισθολογικής προσαρμογής- βλέπει και ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Την εκτίμηση ότι το «κούρεμα» του 50% δεν είναι αρκετό και πως η συμμετοχή σε αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμη κι αν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας, εκφράζει ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κλ.Φούεστ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρεή της κι έτσι να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός.

«Η Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου ήδη χρεοκοπημένη. Και η δήθεν εθελούσια συμμετοχή δεν ήταν πραγματικά εθελούσια, οι δανειστές εξαναγκάστηκαν σε αυτήν. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια. Το ερώτημα ήταν αν μπρούσε να ασφαλίσει κανείς πλέον κρατικά ομόλογα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να επι κανείς ειλικρινά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της. Έτσι, θα μπορούσε να γίνει καλύτερος διακανονισμός» σημειώνει.

Ο στενότερος συνεργάτης του Σόιμπλε εκφράζει την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν σωστή επιλογή για την Ελλάδα και οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλυτερες από τα κόστης παραμονής.

Εκφράζει, δε, την άποψη ότι εκτός από τις βραχυπρόθεσμες ζημιές και μακροπρόθεσμα θα αποτελούσε πρόβλημα, καθώς «η ανταγωνιστικότητα στο μισθολογικό τομέα θα επανερχόταν, όμως πολλοί διεθνείς επενδυτές θα ερμήνευαν την έξοδο ως αποχαιρετισμό στο σχέδιο του οικονομικού και διοικητικού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024